klever travel
Cauta:  
  A B C D E F G H
 I J K L M N O P Q
 R S T U V W Y Z
Republica Centrafricana
Republica Central Africana
Republica Democrata Congo (Zair)
Republica Dominicana
Reunion
Romania
Ruanda
Rusia
Rwanda

Romania


Litoral
Orase din Romania
Statiuni


Istoric: Principatele Valahiei si ale Moldovei, care au fost timp de secole sub suveranitatea Imperiului Otoman si-au dobandid autonomia in 1856, unindu-se in 1859 si adoptand cativa ani mai tarziu numele de Romania. Dupa terminarea primului Razboi Mondial, in 1918, Romania defineste unitatea nationala cand se uneste cu Transilvania si Bucovina.
Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Romania pierde Basarabia si intra sub influenta comunismului. Deceniile de dictatura ale lui Nicolae Ceausescu se termina in 1989 cand regimul este inlaturat.
România este un stat membru al NATO din 2004 si din 1 ianuarie 2007 al Uniunii Europene.

Asezare geografica: Sud-estul Europei Centrale, nordul Peninsulei Balcanice, in bazinul Dunarii de Jos, cu iesire la Marea Neagra.
Vecini:Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Iugoslavia, Ungaria.
Coordonate geografice: 45 grade latitudine Nordica; 25 grade longitudine estica.
Suprafata: 238.391 km2.
Populatie: 22,303,552 loc. (Iulie 2006 ).
Vecini: Ucraina la N si E, Moldova la E, Bulgaria la S, Ungaria la N-V, Serbia la S-V.
Climat: temperat continental , ierni racoroase cu zapada si ceata, veri calde cu averse si ploi torentiale dese.
Relief: relief cu munti, dealuri si podisuri si campii (proportional impartit).
Altitudinea maxima: 2544 vf. Moldoveanu, 0 m Marea Neagra.
Resurse naturale: petrol(redus), cherestea, gaz natural, carbune, aur, sare, teren arabil(40%), hidroenergie.
Hazarde naturale: cutremure(mai severe in S si S-E), alunecari de teren, inundati.
Grupuri etnice: Romani 89.5%, Unguri 6.6%, Rromi 2.5%, Ucrainieni 0.3%, Germani 0.3%, Rusi 0.2%, Turci 0.2%, altii 0.4% ( recensamant 2002 ).
Religii: Ortodoxism 86.8%, Protestantism 7.5%, Romano-Catolici 4.7%.
Limbi vorbite: Romana(oficiala), maghiara, germana (ultimele 2 in special in Transilvania, in diferite regiuni).
Forma de guvernamant: Republica.
Capitala: Bucuresti.
Timp: GMT+2.
Diviziuni administrative: 41 de judete si municipiul Bucuresti
Judete : Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dimbovita, Dolj, Galati, Gorj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Vilcea, Vrancea).
Zi nationala: 1 decembrie, (unirea Romaniei cu Transilvania - 1918).
Moneda: leu(RON).
Aeroporturi: 61 de aeroporturi(2006).
Helioporturi: 1(2006).
Porturi si terminale: Braila, Constanta, Galati, Tulcea

INFORMATII UTILE

Dupa suprafata si populatie, Romania este cel mai important stat din zona balcanica. Asezarea geografica a Romaniei faciliteaza accesul din toate partile Europei. Prietenia si ospitalitatea romanilor va vor face contactele mai usoare si mai productive. Cel mai rapid si mai comod mod de a sosi in Romania este pe calea aerului. Compania nationala TAROM (echipata cu aparate Airbus A-310, Boeing 737, BAC 1-11, etc.) si alte 18 companii straine ofera legaturi cu Bucurestiul, de unde exista zilnnic zboruri regulate catre alte 15 orase romanesti. Caile ferate, administrate de SNCFR (Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane) furnizeaza legaturi cu un numar mare de orase europene, precum Paris, Berlin, Praga, Viena, Kiev, Moscova, Istanbul, Atena, etc. si, practic cu toate orasele din Romania. Traficul rutier pe drumurile europene E 60, E 70, E 79, E 85, E 87, E 576, E671, E 771 asigura accesul spre Romania. Se merge pe partea dreapta a soselei, semnele de circulatie fiind cele recunoscute de legislatia internationala. Documentele necesare cand circulati cu masina sunt, pe langa pasaportul valid, permisul de conducere, talon de inmatriculare a masinii si "cartea verde" (asigurarea internationala). Traficul de pasageri pe Dunare si Marea Neagra este inca intr-un stadiu incipient.

Asezarea geografica a Romaniei, la intretaierea principalelor zone climatice din Europa, are drept rezultat o clima temperat continentala. Temperatura medie anuala difera nesemnificativ cu latitudinea (3°C diferenta intre localitatile din sud si cele din nordul tarii) dar diferentele cauzate de altitudine sunt mult mai semnificative (5 - 10°C diferenta intre temperatura medie din zona de munte si cea de la campie).

Pentru a suna din alta tara in Romania trebuie sa formati mai intai codul de tara "40" urmat de 21 pentru Bucuresti sau prefixul specific judetului si apoi numarul abonatului. Pentru a telefona din Bucuresti in alte localitati din Romania, sau dintr-o localitate in alta, va trebui sa formati 0 si apoi prefixul judetului, urmat de numarul de telefon al abonatului. Pentru a suna din alta localitate din tara in Bucuresti va trebui sa formati 021 si abia apoi numarul abonatului, format din sapte cifre.

In Romania saptamana lucratoare este de cinci zile, cu 40 de ore lucratoare pe saptamana. Birourile sunt deschise intre 7/8 dimineata si 3/4 dupa-amiaza, in general fara pauza de pranz. Ministerele si alte institutii centrale functioneaza intre 8 dimineata si 5 dupa-amiaza. Posta este deschisa zilnic intre 7.30 si 19, si pana la ora 13, sambata.

Zile nelucratoare: 1 si 2 ianuarie (Anul Nou), lunea Pastelui, 1 mai, 1 decembrie (Ziua Nationala), 25 si 26 decembrie (Craciunul). Lunile preferate pentru vacanta sunt iulie si august.

VACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.