klever travel
Cauta:  
         
CITY BREAK in UNGARIA, cu masina!
Szeged 2014 2
esztegrom noaptea
Hajduszoboszlo 23
eger 2014 2
Egerszalok Pamukkaleul Ungar
Aqua Palace Hajduszoboszlo
Hajduszoboszlo 1
Basilica Esztergom
Castelul din Visegrad
Visegrad 1
Egerszalok 2014 1
Piata din Szeged

A nins. A fost ger. Suntem in final de februarie! Dar in curand trece si iarna. Primavara vine inevitabil.

Si cum da firul ierbii, ni se va face "dor de duca" si de vacanta.

Cum vine luna Martie ne dorim din ce in ce mai mult cate o "evadare" din oras.

Cu avionul putem face un CITY BREAK oricand, ba chiar in februarie avem inca ocazia sa profitam de preturi promotionale.

Cu masina pornim la drum mai lung cand e vreme buna! Deci primavara asta ne vom indrepta catre destinatii cat mai apropiate de granita.

Pana sa mergem la vecinii bulgari la mare, incepand cu luna mai, mai avem cateva luni de asteptat.

Asadar, pentru city-break-urile de primavara, sa ne indreptam privirea catre Vest, la vecinii unguri.

Cand ne gandim la un CITY BREAK in UNGARIA, primul gand ne poarta catre BUDAPESTA!

Intre Bucuresti si Budapesta sunt astazi 860 km care ar trebui sa se faca cu masina in circa 10-12 ore, in functie de traficul prin Romania, cu posibile ""probleme"" pe Valea Oltului. Aproape de granita puteti incerca sectiunea de autostrada Timisoara  - Arad.

Cu cat vom avea mai multe segmente de Autostrada gata, vom ajunge si mai repede ín Ungaria si apoi, foarte rapid, la Budapesta.

Ceea ce e important sa stiti este ca pana la Szeged aveti de parcurs din Bucuresti aproximativ 700 km. Cam 9-10 ore cu masina.

Iar de la Szeged la Budapesta sunt numai 175 km, de parcurs in maxim 2 ore.


=> BUDAPESTA

Nu cred ca mai e nevoie sa va conving ca un CITY BREAK la BUDAPESTA este extraordinar. Merita cu prisosinta sa petreceti cele 10 ore pe drum. Daca plecati din Bucuresti in zori, dupa masa pana la apusul soarelui puteti ajunge in Capitala Ungariei. Iar daca plecati din Ardeal spre Budapesta, timpul pe drum se injumatateste.

Istorie, arta, cultura veche si noua, o viata de noapte debordanta si o `bucatarie` unica in Europa, pesteri, izvoare termale, fluviul Dunarea in mijlocul unei capitale europene - asta inseamna Budapesta.

In timp ce Buda se desfasoara pe dealuri si vai, Pesta se intinde `plata` pe sesul nascut de fluviu. Panorama Budapestei de pa malul Dunarii iti taie respiratia, fie ca o admiri din Bastionul Pescarilor sau din Citadela si abia ajungand acolo vei intelege de ce a fost declarata de UNESCO partimoniu cultural universal.

In Martie va putem oferi cazare in Budapesta cu tarife pornind de la numai 10 euro de persoana pe noapte (20 de euro/camera/noapte)

Si majoritatea CIRCUITELOR care se indreapta cu autocarul spre Centrul si Vestul Europei, trec si se opresc pe la Budapesta.

Iata insa ce alte orase merita sa vizitati, daca ajungeti cu masina in UNGARIA:


=> EGER:

- La 140 km de Budapesta.  Sub 2 ore de mers cu masina, se afla Orasul EGER.
- La 790 km de Bucuresti. Aprox 10 ore de mers cu masina.
- Pentru oferte de cazare in EGER, click aici.


EGER este cel mai frumos oras baroc din Ungaria si se mandreste cu trecutul sau istoric si cu valoroase monumente istorice. Eger este orasul bailor termale, al studentilor si al vinurilor excelente care pot fi degustate în pivnite seculare.

Biserica din piata Esterhazy este construita în stil clasic fiind a doua biserica din Ungaria ca marime.

Cetatea medievala din Eger dateaza din secolul al XIII-lea. Aici este amenajat Muzeul Istvan Dobo, eroul maghiar care în 1552 a rezistat mai mult de o luna împotriva atacurilor turcesti.

În oras se afla cea mai nordica constructie a epocii otomane din Europa. Minaretul este înalt de 40 m si are 93 de trepte. O alta constructie otomana este baia turceasca din Eger.

Baia si strandul cu apa termala sunt deschise tot anul si dispun de 7 piscine. Apa termala este recomandata pentru vindecarea bolilor reumatice.

În Valea Szepasszony se poate degusta renumitul vin Egri bikaver


Obiective turistice in zona EGER:

- Egerszalók: (situat la 7 km de orasul Eger) este cunoscut datorita apei termale. Apa de aici are o temperatura de 68  grade Celsius si o compozitie unica. În urma apei termale s-a creat un strat de calcar care a acoperit dealul. Peisajul este similar cu cel din Turcia, din Pamukkale.

- Hollóko: asezarea si-a pastrat structura medievala si face parte din Patrimoniul Mondial. Satul, un muzeu viu, nu s-a schimbat de la restaurarea efectuata dupa incendiul din 1909.

- Gyöngyös: o atractie importanta este manastirea franciscanilor, Muzeul Mátra unde este expus un schelet de mamut aproape intact.

- Ipolytarnóc: aici s-au descoperit dinti de rechin si plante tropicale pietrificate. O alta atractie a regiunii este o bucata de conifer împietrita de 23  milioane de ani.

- Miskolctapolca: baia termala si pestera sunt formatiuni naturale unice în Europa.

Apa bogata în substante minerala si aerul din pestera au efecte curative asupra bolilor reumatice si ale cailor respiratorii.

- Tokaj: (la 120 km de Eger) este o regiune viticola renumita datorita vinului Tokaji aszú, cunoscut ca „regele vinurilor, vinul regilor”

--

=> HAJDUSZOBOSZLO

- La 240 km de Budapesta.  Aproximativ 2 ore jumatate de mers cu masina.
- La 70 km de Oradea. La 20 km de Debrecen.
- La 650 km de Bucuresti. Aproximativ 8 ore jumatate de mers cu masina.
- Pentru oferte de cazare in HAJDUSZOBOSZLO, click aici.

Hajduszoboszlo este cea mai cunoscuta statiune din Ungaria. Atractiiile principale de aici sunt apele termale, Aquaparcul si Aqua Palace-ul. Apa care ajunge la suprafata este bogata în sare, iod si brom. Datorita efectelor terapeutice este cunoscuta ca “Mecca Reumaticilor” dar vara îi atrage si pe cei care vor numai strand si distractie in apa.
Aici va asteapta piscine termale pentru tratamente, 13 piscine de agrement (piscina cu valuri, piscina pentru copii, piscina acoperita etc.) plaja cu nisip, palmieri, corabia piratilor.

Vara pentru distractie, Aquapark-ul este cea mai buna solutie. Are 12 m inaltime si 9 piste, printre care kamikaze, topoganul spirala, “gaura neagra” si “râul nebun”.

Complexul acoperit Aqua Palace este compus din doua cladiri. Prima cladire ofera bai tematice (baie romana, baie în pestera cu gheata, baie termala Pavai, baie tropicala, baie Gange, baie marina), piscine pentru copii, sala de odihna pentru bebelusi, centru Spa si Wellness (sauna, baie cu aburi), topogane pentru adulti si copii, piscina exterioara, bazin de înot, restaurant, cafenea, terasa de plaja, vestiar. A doua cladirea este pentru surf. Ofera piscina pentru surf, teren de squash, tenis de masa, snack bar, solar, salon de înfrumusetare, vestiar, camera de relaxare, sala de spinning.


Obiective turistice in zona Hajduszoboszlo:

- Orasul Debrecen (cca.20 km): evenimente culturale, muzee, expozitii, Parcul de disptractie “Ludas Matyi”, gradina zoologica, Aquaticum.

- Hortobagy (cca.30 km): vizitarea parcului national, Muzeul Pastoresc, Hanul Hortobagy.

- Nyiregyhaza (cca.70 km): gradina zoologica

- Eger (cca. 100 km): cetatea medievala, beciurile din „Szepasszonyvolgy”

--

=> SZEGED

- La 170 km de Budapesta.  Aproximativ 2 de mers cu masina.
- La 100 km de Arad. La 210 km de Hajduszoboszlo. La 180 km de Oradea.
- La 650 km de Bucuresti. Aproximativ 8 ore jumatate de mers cu masina.
- Pentru oferte de cazare in SZEGED, click aici

Szeged este cunoscut ca „orasul soarelui, al statuilor si al fântânilor”. Este situat în partea de sud a Ungariei la cca. 50 km de granita cu Romania.

Simbolul orasului este Piata Dom si ceasul muzical situat vis a vis de Dom. Aici are loc în fiecare vara Festivalul de Teatru si Opera. Marimea Pietii Dom este asemanatoare cu marimea Pietii San Marco din Venetia. Aici se afla cel mai vechi turn din oras care dateaza din secolul al XI-lea. Biserica este ornamentata cu mozaice, statui si reliefe. 

Gradina Zoologica din Szeged este cea mai întinsa din Ungaria. Cea mai spectaculoasa parte o constituie zona care aminteste de atomosfera pampasului si a junglei din America de Sud.

Sinagoga dateaza din anul 1900 si a fost construita în stilul art nouveau.


Obiective turistice in zona Szeged:

- Festivalul de Teatru si Opera

- Teatrul National Szeged

- Muzeul de Paprika

- Casa de creatie - cercuri profesionale de mestesuguri

- Ópusztaszer (cca. 30 km): în Parcul National  se afla tabloul Panoramic Feszty, care este unul dintre cele mai mari tablouri din lume. Se poate petrece  o întreaga zi vizitand complexul de muzee care prezinta viata oameneilor din Campia Maghiara.

- Makó : este renumit datorita efectului curativ a namolului din Mures si a apei termale.

==

=> VISEGRÁD

- La 45 km Nord de Budapesta. Sub o ora de mers cu masina in zona Pesta.
- La 235 km de Arad.
- La 870 km de Budapesta.  Aproximativ 11 ore de mers cu masina.
- Pentru oferte de cazare in VISEGRÁD, click aici.

Visegád este situat între Szentendre si Esztergom, la 45 km de centrul Budapestei. Localitatea cu cladiri vechi, cu monumente si strazi înguste emana o atmosfera istorica aparte. Visegrád este considerata o localitate cu renume national si international, datorita monumentelor apartinând patrimoniului cultural international, precum si evenimentelor si obiectivelor sale turistice.

În secolul al XIII-lea a fost construita o citadela, mai tarziu un palat regal iar orasul a devenit capitala tarii. Ruinele Fortaretelor de Sus si de Jos sunt dovezi pentru modul de functionare al centrului medieval regal. În fiecare an în luna iulie, cu ocazia Jocurilor de Palat, trecutul renaste pentru un scurt timp.


Obiective turistice in zona Visegrad:

- Cetatea de la Visegrád

- Palatul Regal

- Turnul Salamon

- Muzeul Regelui Matyas

- Casa Görgey

- Programe Cavaleresti medievale

- Esztergom: se afla la 60 km de Budapesta. În Evul Mediu a fost capitala regatului Ungar. Catedrala este cea mai înalta cladire din Ungaria iar orga este a treia orga ca dimensiune din lume.

- Szentendre: cu cladiri istorice de arhitectura baroca ofera turistilor galerii de arta si muzee. Skanzen-ul este cel mai mare muzeu al satului din Ungaria.

==


Pentru mai multe detalii si oferte in UNGARIA, click aici


De indata ce treci granita de vest a Romaniei, ajungi in campia maghiara. Iar Budapesta face parte din Ungaria Centrala. Daca iti propui o scurta vacanta in strainatate, o evadare de cateva zile cu masina, Ungaria ramane o destinatie care trebuie descoperita.

Turistul roman de city-break va fi incantat sa realizeze ca peste granita de Vest il asteapta o serie de orase, statiuni si atractii turistice diferite de fantastica Budapesta.

Bucurestenii au de ales intre a merge
=> 650 km in Sud-Vest pana in Nordul Greciei
sau
=> 650 km in Nord-Vest pana in Estul Ungariei.
Si experientele de calatorie in cele doua directii sunt deosebite.

Daca Bulgaria si Grecia raman doua tari preferate de romani mai ales in sezonul estival, va recomandam cu entuziasm sa vizitati UNGARIA (si nu doar Budapesta) in primavara lui 2014.


Ce mai asteptati?


Echipa Klever Travel
tel: 021 335.02.75
mobil: 0720.999.271
mail:
office@klevertravel.ro
Your Professional Travel & Events Consultants

 
Da mail sau share mai departe daca stii pe cineva interesat! Iti multumim!
Si iti va multumi si cel/cea care va pleca in UNGARIA!
In caz ca nu vrei chiar tu sa pleci... intr-un CITI BREAK cu masina!
VACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.