klever travel
Cauta:  
         
Circuite China 2012-2013
Circuit China 2013 6
Circuit China 2013
Circuit China 2013 2
Circuit China 2013 3
Circuit China 2013 4
Circuit China 2013 5

De la relieful colinar pana la cele mai inalte lanturi muntoase din Himalaya, de la Podisul Tibet si Marea Campie Chineza traversata de Fluviul Galben pana la zonele aride din Desertul Takli Makan si Gobi, China iti ofera privirii o diversitate uluitoare de forme de relief si vestigii ale unei stravechi civilizatii, civilizatia chineza.

Motivatiile unei vizite in China pot fi extrem de diferite, generate de o intindere geografica enorma cuprinzand toate formele de relief si clima, de arta si cultura straveche, de renumita medicina traditionala, de artele martiale, de mancarea specifica a locuitorilor sai, de filozofia cu adanci radacini in trecut, de tenacitatea si harnicia locuitorilor sai, de explozia economica actuala, de toate acestea cate putin sau poate mai mult si desigur de mirajul si chemarea departarii.

Odata ajuns aici, pasesti intr-o lume in care totul este posibil, de la delicatetea matasurilor si a portelanului chinezesc la rezistenta si durabilitatea Portii Tiananmen si nu te vei satura sa admiri minunile pe care le-au creat oamenii prin forta sau finetea bratelor, dar mai ales prin puterea mintii: Zidul Chinezesc, minune a ingineriei antice; Armata de teracota, sclipitoare strategie militara dar si religioasa; Orasul interzis, resedinta imparatilor chinezi pentru sute de ani; Shanghai denumit Parisul Orientului sau magnifica hidrocentrala Three Gorges Dam, impresionanta constructie contemporana.

China deschide in fata calatorului de oriunde un evantai delicat cu care isi dezvaluie chipul putin cate putin, deoarece misterele nu sunt la indemana oricarui ochi curios. China reprezinta una din cele mai vechi civilizatii ale lumii, alaturi de Egipt, Mesopotamia si India, atestata si de cele mai vechi ramasite de oameni de pe teritoriul Chinei apartinand Omului din Peking (Beijing) - numit si homo erectus pekinez (pekinensis), ramasite care provin de mai bine de 250.000de ani.

China este o tara a superlativelor: tara cu cea mai mare populatie; cea mai mare tara a Asiei; tara cu cea mai rapida dezvoltare economica; tara cu cel mai inalt varf muntos din lume - Everest (Chomolungma - 8.848 m); tara cu cei mai buni sportivi la tenis de masa, badminton, arte martiale; tara cu cele mai mari aglomerari urbane in care modernul si saracia se impletesc la extrem, tara in care tehnologia avansata si traditionalul coexista. China este o lume intreaga, o lume a inovatiilor revolutionare, a monumentelor maiestuase, a contrastelor, a unui popor cu istorie tumultoasa, este tara care a realizat o punte de legatura intre tarile asiatice, europene si africane, aducand o contributie importanta la schimburile materiale si spirituale dintre Est si Vest, prin vestitul Drum al Matasii cu mii de ani in urma.

STIATI CA?
>>  Marele Zid Chinezesc este in fapt o suita de mai multe fortificatii construite intr-o lunga perioada de timp. Primele sectiuni au fost construite inca din secolul al V-lea i.e.n., distruse de imparatul Qin Shi Huang si apoi refacute in timpul dinastiei Qin.
>> Primul ventilator a fost construit in China, in timpul dinastiei Han; inventatorul - Ding Huan, a conceput un ventilator format din 7 pale in lungime de 3 metri cu actionare manuala.
>> Potrivit unor informatii provenind din surse ONU, populatia Chinei reprezinta 20 % din populatia lumii.
>> Principala sursa de energie electrica a Chinei este cea rezultata din centralele termoelectrice; China are cele mai rezerve de carbuni din lume.
>> Calea ferata Golmund (oras din provincia Qinghai) - Lasha (Tibet) este una dintre marile realizari ale lumii in privinta constructiei de cai ferate, datorita dificultatilor intalnite in timpul constructiei; vagoanele trenului care strabate acest traseu sunt special construite pentru a face fata aerului rarefiat de la inaltime, fiind presurizate. Calea ferata detine 2 recorduri: sectiunea de 13 km dintre Khaleb si Xinjifu, aflata la 6.096 altitudine si gara Telimo (sudul Tibetului) aflata la 6.035 m altitudine intrecand calea ferata dintre Lima si Huancayo (Peru) ce se afla la altitudinea de 4.800 m.
>> Cel mai lung pod din lume este podul Qingdao Haiwan si are lungimea de 42,5 km; podul face legatura intre Qingdao si Huangdao, ce sunt separate de Golful Jiaozhou. Constructia podului a durat 5 ani folosindu-se 450.000 tone de otel si 2,3 milioane m3 de ciment. Podul este sustinut de 5.200 de piloni.
>> In China, producerea portelanului este atestata documentar ca a inceput in jurul anului 620 e.n.
>> Cel mai inalt si lung pod suspendat din lume se gaseste tot in China. Partea suspendata a podului Aizhai are 1.176 m lungime, se ridica la inaltimea de 355 metri, traversand canionul Dehang din provincia Hunan. Autostrada care include podul are si un numar de 18 tuneluri. Podul suspendat include si o artera pietonala.
>> Chinezii sunt cei care au inventat hartia in jurul anului 100 e.n.
>> Chinezi au fost marinari foarte priceputi, au inventat compasul si busola si au contribuit substantial la modernizarea velaturii corabiilor.
>> Chinezii au fost primii care au impartit anul in 365 de zile, in calendarul chinez.
>>  Praful de pusca si artificiile, precum si primele tunuri au fost inventate tot in China.

CAND SA MERGI?
Cea mai mare parte a Chinei se afla intr-o zona moderata asemanatoare climatului temperat continental cu anotimpuri distincte. Exista diferente de clima care se datoreaza musonilor, extinderii suprafetelor de uscat si diferentelor considerabile de altitudine. In timp ce in China centrala si de sud-est este, in general, cald si umed, in nord si nord-est este relativ uscat. China ajunge pana la 35° latitudine, fapt care produce o mare variatie in ceea ce priveste climatul regional. In multe zone, vara este fierbinte si ploioasa, cu un mare grad de umiditate, si iarna este uscata. In China de nord, mai mult de 80 % din precipitatii cad in lunile de vara, dar numai 40 % din precipitatiile anuale au loc in China de sud in aceeasi perioada.
Perioadele cele mai aglomerate sunt cele legate de Anul Nou Chinezesc in februarie, 1 Mai - Ziua muncii, 1 Octombrie - Ziua nationala si perioada vacantelor scolare.

CONDITII DE INTRARE SI REGIM DE SEDERE
Pentru cetatenii romani care calatoresc in China este necesara obtinerea vizei de intrare.
Autoritatile chineze nu elibereaza vize la frontiera.
Vizele se pot obtine numai de la ambasadele Chinei din strainatate. In Romania, vizele pot fi obtinute de la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucuresti sau de la Consulatul General al Republicii Populare Chineze din Constanta.
Atentie! Daca la intrarea pe teritoriul acestui stat, prezentati simptome specifice gripei AH1N1 (febra si semne de infectie respiratorie), autoritatile chineze pot lua masuri de izolare / carantina pentru o perioada de 7 zile
Pentru informatii suplimentare despre regimul vizelor si despre conditiile de intrare in China, recomandam consultarea informatiilor prezentate de autoritatile chineze:
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze (http://www.fmprc.gov.cn/eng)
Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucuresti (http://www.chinaembassy.org.ro/)

OFERTE

Circuit China, 9 zile - Noiembrie 2012
» Data de plecare: 15 noiembrie 2012
» Zbor Turkish Airlines din Bucuresti
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 7 nopti la hoteluri 4* & cuseta
» Mese: 7 Mic dejun, 3 Pranz
» Beijing, Marele Zid, Xian, Shanghai
» Transferuri incluse
» Ultimele 2 locuri
tarif fix » 1.250 euro
Click aici pentru oferta completa.

Revelion 2013 China, 10 zile
» Data de plecare: 26 decembrie 2012
» Zbor Qatar Airways din Bucuresti
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 7 nopti la hoteluri 4*
» Mese: 7 Mic dejun, 2 Pranz
» Beijing, Marele Zid, Shanghai
» Transferuri incluse
tarif fix » 1.290 euro
Click aici pentru oferta completa.

Circuit China, 10 zile - Martie 2013
» Data de plecare: 13 martie 2013
» Zbor Qatar Airways din Bucuresti
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 7 nopti la hoteluri 4* & cuseta
» Mese: 7 Mic dejun, 3 Pranz
» Beijing, Marele Zid, Xian, Shanghai
» Transferuri incluse
tarif fix » 1.280 euro
early booking » 38 euro
Click aici pentru oferta completa.

Grup China, 15 zile - Mai 2013
» Data de plecare: 29 mai 2013
» Zbor Air France din Bucuresti
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 13 nopti la hoteluri 4*
» 13 Mic dejun, 3 Pranz, 2 Cina
» Beijing, Marele Zid, Luoyang, Xian, Yangshuo, Shanghai
» Transferuri incluse
» Isotitor din partea agentiei tour operatoare
tarif fix » 2.290 euro 
early booking » 117 euro
Click aici pentru oferta completa.

Grup China, Hong Kong & Macao, 19 zile - Mai 2013
» Data de plecare: 29 mai 2013
» Zbor Air France din Bucuresti
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 17 nopti la hoteluri 4*
» 17 Mic dejun, 3 Pranz, 2 Cina
» Beijing, Marele Zid, Luoyang, Xian, Yangshuo, Shanghai, Hong Kong, Macau
» Transferuri incluse
» Isotitor din partea agentiei tour operatoare
tarif fix » 2.990 euro
early booking » 120 euro
Click aici pentru oferta completa.

Grup China & Tibet, 20 zile - Mai 2013
» Data de plecare: 24 mai 2013
» Zbor KLM & Air France din Bucuresti
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 18 nopti la hoteluri 4*
» 18 Mic dejun, 3 Pranz, 2 Cina
» Beijing, Marele Zid, Luoyang, Xian, Yangshuo, Shanghai, Lhasa, Tibet
» Transferuri incluse
» Isotitor din partea agentiei tour operatoare
tarif fix » 3.530 euro 
early booking » 176 euro
Click aici pentru oferta completa.
 
ATRACTII
ARMATA DE TERACOTA
Celebra Armata de Teracota, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea este localizata la cativa kilometri de orasul Xian. Se spune ca aceasta armata intarea paza la Mormantul Imparatului Qin si a fost realizata la inceputul erei noastre la ordinul imparatului, care se temea ca nu va mai fi aparat in timpul trecerii sale spre Regatul Mortilor. Desi un mare numar de statui s-a erodat din cauza vremii, unele fiind vandalizate de cuceritori, multe dintre acestea au fost restaurate, iar privelistea acelor mii de soldati in picioare, in marime naturala, ofera un spectacol inedit, ce iti taie respiratia.Constructia necropolei nu s-a facut la intamplare: specialisti in geomantie si divinatie au ales un loc atragator din suburbiile capitalei si in care fortele naturale nevazute, feng-shui, ii pot fi favorabile. Mausoleul subteran a fost construit dupa modelul palatului principal, cu toate constelatiile infatisate pe plafon din pietre pretioase, iar pe podeaua turnata in bronz fiind infatisata o harta a domeniilor sale. La suprafata se ridica un tumul plantat cu arbori asa incat sa poata trece drept munte natural. La intrare au fost ridicate dispozitive mecanice ingenioase care sa aduca moartea instantanee jefuitorilor de morminte care ar fi cautat comorile ce aveau sa-l insoteasca pe imparat in Lumea de Apoi. Dimensiunile necropolei sunt de peste 10 km2.

HONG KONG
De-a lungul anilor, pozitia geografica si legaturile comerciale au transformat Hong Kong-ul intr-o mare metropola. Situat pe coasta de sud a Chinei, la 60 km est de Macao pe partea opusa a Deltei Pearl, Hong Kong este inconjurat de Marea Chinei de Sud la est, sud, vest si avand in proximitate orasul Guangdong din Shenzhen la nord peste Raul Shenzhen. Orasul a devenit unul dintre cele mai mari porturi, centru comercial si financiar de prim rang in lume, avand o populatie de peste 7 milioane locuitori. In 1997 a incetat dominatia engleza asupra orasului, Hong Kong-ul revenind Chinei si impreuna cu Macau fiind una dintre cele 2 regiuni administrative cu statut special. Printre atractiile importante ale metropolei chineze se afla Varful Victoria, masiv situat in partea de vest a insulei, avand o altitudine de 552 m si oferind o panorama impresionanta, satul de pescari Aberdeen sau Piata Stanley.

MACAO
Macao (Macau) este una dintre cele doua regiuni admnistrative speciale ale Chinei. Situat in partea vestica a Deltei Fluviului Pearl, se invecineaza cu Provincia Guangdong la nord si Marea Chinei de Sud in est si sud. Macao a fost prima si ultima colonie europeana din China (sub dominatie portugheza). Avand o economie axata pe turism, Macao exceleaza si in domeniul financiar - bancar si in industria textilelor. In 2008, Macao s-a situat pe primul loc in lume in privinta sperantei de viata. Macau este o combinatie dintre vechi si modern; constructii din epoca coloniala, biserici, forturi si cladiri art deco, convietuiesc cu cladirile moderne tip zgarie nori, hoteluri si cazinouri. Macao este inscris in Lista Patrimonului universal UNESCO din 2005.

MARELE ZID CHINEZESC
Este o constructie militara cu caracter defensiv, avand extremitatea estica la Shanhaiguan si cea vestica in zona lacurilor sarate Lop (Lop Nur) din Regiunea autonoma Xinjiang Uygur. Portiunea de zid ridicata in timpul Dinastiei Ming are o lungime de 8.852 km. Cercetari arheologice recente evalueaza lungimea totala a zidului ca fiind de 21.196 km. Pentru a apara granitele de invaziile triburilor migratoare dinspre stepele nordice, statele Yan, Zhao si Qin au construit la granitele lor nordice ziduri de aparare. Primele structuri au fost construite inca din anul 500 i.e.n., in anul 200 i.e.n. fiind terminata portiunea de la Fluviul Galben (Huang He). In anul 221 i.e.n., primul imparat al dinastiei Qin a reunificat tara, a legat zidurile razlete pe care le construisera diferitele principate si a continuat sa construiasca Zidul, creand astfel aceasta minune a lumii.

ORASUL INTERZIS
In plin centrul capitalei - Beijing, se gaseste un grup de constructii antice, impunatoare si armonioase. Este vorba de Complexul Imperial de Palate, mai cunoscut sub numele de Orasul Interzis. Complexul Imperial din Beijing a fost construit intre anii 1406-1420, la ordinul imparatului Zhu Di, al doilea imparat al dinastiei Ming. Pana in anul 1911, cand dinastia Chin, ultima dinastie feudala din China, a fost rasturnata prin revolutia condusa de Sun Yat Sen, in cei aproximativ 500 de ani, in total 24 de imparati din dinastiile Ming si Chin au avut resedinta in acest palat. Cu o suprafata de peste 720.000 de m2, Orasul Interzis din Beijing are o lungime, de la sud la nord, de circa 1000 de m si o latime, de la est la vest, de circa 800 de m. Este inconjurat de un zid inalt de peste 10 metri si un curs de apa cu o latime de peste 50 de m. Palatul a fost construit conform ritualurilor riguroase, normelor politice si eticii societatii feudale din tara noastra. In ceea ce priveste amplasarea, amploarea, forma arhitectonica, culoarea, finisajul si mobilierul, palatul intruchipeaza puterea suverana si ierarhia imperiala.

SHANGHAI
Cel mai mare oras al Chinei functie de numarul de locuitori, Shanghai este situat in estul Chinei in zona de varsare a Fluviului Yangtze in mare. Aceasta metropola uriasa, unul dintre cele mai populate si mai mari orase ale lumii este totodata si cel mai puternic motor economic al tarii. Fostul sat de pescari a devenit astazi un important centru de afaceri, centru financiar si unul dintre cele mai aglomerate porturi din China. Shanghai si-a dobandit reputatia internationala si prin excelenta bucatarie ce include mai mult de 10.000 de specialitati culinare. Numit Huating in timpul dinastiei Sui, numele actual primindu-l in timpul dinastiei Song, Shanghai este supranumit Perla Orientului, candva renumit prin manufacturile de textile este si o populara destinatie turistica.

TEMPLUL PARADISULUI
Templul Paradisului (Tiantan) din Beijing este o adevarata capodopera a arhitecturii chineze din perioada Ming cat si una dintre cele mai fotografiate cladiri din lume, datorita frumusetii si a simetriei sale elegante. Intregul complex a fost construit intre 1406 - 1420, devenind locul sacru in care se rugau imparatii (Fii ai Paradisului) pentru recolte imbelsugate, apoi extins in secolul la XVI-lea; in secolul al XVIII-lea in timpul domniei Imparatului Qianlong fiind renovat in intregime. In parcul ce inconjoara templul se aude pe tot parcursul zilei o muzica placuta, desavarsind stilul arhitectural al templului. Templul era loc sacru de venerare, unde imparatii faceau sacrificii, aduceau ofrande si multumeau in felul acesta Cerului pentru recolta precedenta, rugandu-se si pentru cea viitoare. Templul Paradisului a fost inregistrat in Patrimoniul Universal UNESCO din 1998.

BEIJING
Cu o populatie de peste 19 milioane de locuitori (ca municipalitate), Beijing ramane orasul impregnat cu bogata istorie a Chinei, o capitala internationala si cea mai exclusiva vitrina a Chinei.  Ultimile doua dinastii ale Chinei (1368 – 1911) au daruit Beijingului cea mai bogata mostenire din lume. Orasul are o colectie incredibila de obiecte istorice si de arta expuse in mai mult de 50 de muzee, in timp ce teatrele reflecta traditia populara, restaurante fabuloase contrasteaza cu amenajari exotice, iar centrele culturale gazduiesc expozitii si demonstratii de arta si mestesuguri din secole trecute. Beijing (Capitala Nordului), intruchipeaza un fel de oras ideal, iar pentru chinezi semnifica Orasul Fagaduintei. Astazi, capitala reprezinta miza politica pentru sistem si simbolul unitatii unei tari care afirma ca accepta pluralismul politic si liberalizarea economiei. Ca marime orasul este cotat a fi unul dintre cele 4 mari aglomerari urbane ale Chinei alaturi de Chongqing, Shanghai si Tinjin.

Echipa Klever Travel
tel: 021 318 56 01
mobil: 0720 999 271
mail: office@klevertravel.ro
Your Professional Travel & Events Consultants
VACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.