klever travel
Cauta:  
         
Descopera Peru - pe urmele incasilor
_machu_picchu_2
cusco_and_peru
_asia_beach_peru
descopera peru 1
_machu_picchu
_paron_lake
_lake_titicaca
_peru_3

Peru (spaniola Perú), oficial Republica Peru, este o tara situata in vestul Americii de Sud. La nord se invecineaza cu Ecuador si Columbia, la est cu Brazilia, la sud-est cu Bolivia, la sud are hotar cu Chile, iar la vest se afla  Oceanul Pacific.

Peru este a treia mare natiune a Americii de Sud si poate fi impartita in trei regiuni geografice, pornind de la Vest spre Est. Prima dintre ele este coasta, o regiune de depresiuni desertice lunga si ingusta, a doua este regiunea muntoasa Sierra, portiune peruviana a Anziilor, iar ultima este reprezentata de Montana, campiile vaste si dealuri estice, acoperite in principal de padurile tropicale ale bazinului fluviului Amazon.

Peru este o tara multietnica, având o bogatie culturala si arheologica deosebita, fiind cunoscuta ca locul de bastina al Imperiului Inca. Sediul Comunitatii Andine si a Comunitatii Sud-Americane a Natiunilor se afla in capitala statului peruan, Lima.

Peru nu este o destinatie oarecare. Peru reprezinta inainte de toate leaganul civilizatiei incase, tara conchistadorilor si a amerindienilor, locul in care specialistii afirma ca extraterestrii si-au construit aeroporturi iar turistii jura ca vor reveni pentru a nu se stie cata oara. Peru este cea mai frumoasa, bogata, diversificata si fascinanta destinatie a Americii de Sud. Chiar daca este departe – si deci mai putin accesibila – aceasta tara a continentului american este una dintre putinele care merita orice efort pentru a fi “cucerita”.

Exista foarte putine locuri in lume care sa poata oferi diversitatea turistica pe care o pune la dispozitie, cu multa generozitate si la preturi rezonabile, aceasta tara a Americii Latine. Peru este destinatia universala deoarece orice turist, indiferent de gusturi sau afinitati isi poate satisface aici cam orice pretentie. De la catarari si trekking in Anzi, pana la plaja si scufundari in Pacific, de la turism cultural si arheologic in cele aproape 200 de muzee si situri arheologice ale tarii pana la explorari in natura sau incursiuni in traditii vechi de mii de ani, totul se afla aici. Cosmopolitul, urbanul, ritmul alert si cumparaturile febrile le gasiti in primul rand in Lima – capitala statului – o mare concentrare urbana mereu aglomerata si mereu grabita. Dar pentru orice turist al lumii, Peru inseamna inainte de toate peste 6000 de ani de civilizatie si cultura.

Nu poti vizita Peru fara sa te opresti in Lima. Orasul este un amalgam de traditii, modernism si stiluri arhitecturale. Lima este extrem de aglomerat si viu dar si destul de “alunecos”. Alaturi de Cusco, capitala este unul dintre cele mai costisitoare orase ale Peru…dar numai pentru turisti.

Un alt “must” al aceste tari este Cusco – capitala incasilor. Orasul sa afla situat pe valea raului Huaianay din sud estul Anzilor peruani si a fost construit la o altitudine de 3310 metri. Celebritatea sa provine din titlul de capitala arheologica a Amercii dar si ca urmare a importantei pe care a avut-o in era incasa. La inceputul secolului al XVI-lea spaniolii au cucerit orasul impunand religia catolica. Cusco este un oras al catedralelor si bisericilor catolice – chiar daca populatia de 150.000 de locuitori este in majoritate de provenienta indigena iar catolicismul a fost adus aici pe taisul sabiei.

Machu Picchu
Aceasta cetate-oras este pentru multi turisti motivul principal al unei vizite in Peru. Machu Picchu se afla de anul trecut printre cele “7 minuni ale lumii contemporane” si este vizitat anual de peste un milion de turisti. Orasul a fost descoperit in 1911 de catre un istoric american. Machu Picchu se intinde pe o suprafata de cinci kilometri patrati, are temple, bai, case, apeducte si fantani precum si o multime de trepte construite din piatra. Amplasarea privilegiata – aproape de cer – precum si structura sa au dus la premisa ca orasul a fost un important centru religios si ceremonial al incasilor.

Ruinele orasului Machu Picchu, redescoperite in 1911 de catre arheologul Hiram Bingham, sunt unele dintre cele mai frumoase si enigmatice locatii stravechi din lume. in timp ce incasii in mod sigur foloseau vârful muntelui (2761,50 m inaltime), ridicând sute de structuri de piatra incepând cu anii 1400, legendele si miturile indicau faptul ca Machu Picchu (insemnând "vechiul pisc" in limba Quechua) era adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Oricare ar fi originile sale, incasii l-au transformat intr-un mic (5 mile patrate), dar extraordinar oras.
Invizibil de dedesubt si complet limitat natural, inconjurat de terase agricole suficiente pentru a hrani populatia, si irigat de izvoare naturale, Machu Picchu pare sa fi fost folosit de incasi ca un oras ceremonial secret. 610 metri deasupra, galagiosul râu Urubamba, norul infasoara ruinele palatelor, bailor, templelor, hambarelor si a in jur de 150 de case, toate intr-o remarcabila stare de conservare. Aceste structuri, sapate in granitul din vârful muntelui sunt minuni atât arhitecturale cât si estetice. Multe dintre caramizile cântarind 50 de tone sau ul ca Macchiar mai mult sunt atât de precis sculptate si unite cu atâta exactitate, incât imbinarile fara mortar nu permit nici macar unei lame de cutit sa intre printre ele. Se stiu putine lucruri despre utilizarile sociale sau religioase ale orasului in vremurile incasilor. Scheletele a 10 femei si ale unui barbat duc la presupunerea ca acest sit ar fi putut fi un sanctuar pentru pregatirea preoteselor si/sau a mireselor nobilimii incase. Oricum, examinarea ulterioara a oaselor a dezvaluit un numar egal de oase masculine, ceea ce indica faptu  ca  Picchu nu era exclusiv un templu pentru femei.

In secolul al XII-lea, enigmatica populatie ce-si spunea Inca (Fii Soarelui) cucerea un vast teritoriu in nordul si vestul Americii de Sud, venind de undeva din zona meridionala a continentului - nu se stie nici acum cu precizie de unde. Desi nu erau la fel de razboinici si necrutatori ca aztecii, incasii  au cucerit nu mai putin de 500 de civilizatii amerindiene.

Daca ajungeti in Peru nu trebuie sa ratati regiunea Nazca – cu ansamblul fantastic de linii si figuri geometrice care pot fi vazute doar din aer si care au aprins spiritele secolului trecut. Liniile de la Nazca au fost se pare desenate de catre poporul Quechua iar decenii intregi s-a crezut ca ansamblul ciudat reprezenta un indicator pentru navele spatiale. Astazi se spune intreaga geometrie antropica a vaii este un fel de calendar astronomic stravechi.

Alte cateva lucruri interesante despre aceasta minunata tara:
>> Peru are o suprafata de 1.285.220 kmp (cam de 5,5 ori mai mare decat cea a Romaniei), fiind a treia tara ca marime din America de Sud, dupa Brazilia si Argentina, si a 20-a din lume.
>> Populatia statului Peru numara 29 milioane locuitori. In capitala Lima traiesc 8 milioane de peruani.
>> Incasii nu foloseau scrisul. Ei aveau insa un sistem de sfori colorate innodate, numit quipu, care ii ajuta sa tina evidenta bunurilor.
>> Incasii realizau interventii chirurgicale la nivelul craniului, pe care il perforau pentru a reduce presiunea aparuta in urma ranilor la cap.
>> Desi civilizatia incasa e cea mai cunoscuta, teritoriul de astazi al Peru a adapostit si alte culturi valoroase: Norte Chico, Chavin, Moche, Nazca, Wari sau Chimu.
>> In 2006, expertii au descoperit ca fosta capitala a Imperiului Incas, Cuzco, este locul de pe Terra in care se atinge cel mai ridicat nivel de radiatii ultraviolete.
>> Cel mai apreciat rapper din toate timpurile, Tupac Amaru Shakur, a fost botezat dupa liderul incas Tupac Amaru II.

Oferte PERU:

Circuit Peru 14 zile August 2012
» Data de plecare: 24 august 2012
» Zbor KLM din Bucuresti
» Zboruri locale incluse
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 12 nopti la hoteluri 3*
» Mese: 12 mic dejun, 6 pranz, 1 cina
» Tururi: Lima, Cusco, Machu Picchu, Paracas, Nazca, Arequipa, Puno, Lacul Titicaca
» Toate transferurile incluse
Tarif fix » 3.090 euro

Circuit Peru & Ecuador 16 zile Septembrie 2012
» Data de plecare: 02 septembrie 2012
» Zbor KLM din Bucuresti
» Zboruri locale incluse
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 14 nopti la hoteluri 3* & 4*
» 14 Mic dejun, 7 Pranz, 4 Cina
» Tururi: Lima, Titicaca, Machu Picchu, Cusco, Galapagos, Guayaquil, Imbabura, Quito
» Toate transferurile incluse
Tarif fix » 3.990 euro

Circuit Peru 16 zile Octombrie 2012
» Data de plecare: 25 ocombrie 2012
» Zbor KLM din Bucuresti
» Zboruri locale incluse
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 12 nopti la hoteluri 3*
» Mese: 12 mic dejun, 6 pranz, 1 cina
» Tururi: Lima, Cusco, Machu Picchu, Paracas, Nazca, Arequipa, Puno, Lacul Titicaca
» Toate transferurile incluse
Tarif fix » 3.490 euro (reducere early booking » 69 euro)

Circuit Peru 9 zile Noiembrie 2012
» Data de plecare: 15 noiembrie 2012
» Zbor KLM din Bucuresti
» Zboruri locale incluse
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 7 nopti la hoteluri 3*
» Mese: 7 mic dejun, 4 pranz
» Tururi: Lima, Cusco, Machu Picchu, Valea Urubamba, Puno, Lacul Titicaca
» Toate transferurile incluse
Tarif fix » 2.490 euro (reducere early booking » 74 euro)
Pentru oferta completa, click aici.

Circuit Peru 14 zile Noiembrie 2012
» Data de plecare: 15 noiembrie 2012
» Zbor KLM & Air France din Bucuresti
» Zboruri locale incluse
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 12 nopti la hoteluri 3*
» Mese: 12 Mic dejun, 6 Pranz, 1 Cina
» Tururi: Lima, Cusco, Machu Picchu, Paracas, Nazca, Arequipa, Puno, Lacul Titicaca
» Toate transferurile incluse
Tarif fix » 2.850 euro (reducere early booking » 85 euro)
Pentru oferta completa, click aici.

Revelion 2013 Peru 13 zile
» Data de plecare: 26 decembrie 2012
» Zbor KLM din Bucuresti
» Zboruri locale incluse
» Taxe de aeroport incluse
» Cazare 11 nopti la hoteluri 3*
» Mese: 11 Mic dejun, 5 Pranz, 1 Cina
» Tururi: Lima, Cusco, Machu Picchu, Paracas, Nazca, Arequipa, Puno, Lacul Titicaca
» Toate transferurile incluse
Tarif fix » 3.250 euro (reducere early booking » 130 euro)
Pentru oferta completa, click aici.

Elena DIACONU
Travel & Events Consultant
--------------------------------
KLEVER TRAVEL
GSM: +4 0731.356.845
Phone/Fax: +4 021.318.56.01
Your Professional Travel & Events Consultants & Problem Solvers

http://www.facebook.com/KleverFanVACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.