klever travel
Cauta:  
         
Louvre - cel mai vizitat muzeu din lume
louvre de afara 1
louvre in reflectie 2
galerie din Louvre 2
tour eiffel 22
piramida de la louvre noaptea
venus din milo de la louvre
mona lisa de la louvre
louvre pe malul senei

Daca va propuneti sa ajungeti in Paris anul asta, un lucru e sigur: din toate muzeele si atractiile turistice pariziene celebre nu puteti rata Louvre-ul.

Fie ca il vizitati prima oara sau ca i-ati mai trecut vreodata pragul, veti putea descoperi intotdeauna ceva nou si fascinant in Louvre. Aici sunt expuse peste 35.000 de opere de arta si, fie ca sunteti pasionati de pictura sau sculptura, fie ca sunteti istorice sau pur si simplu turisti curiosi, veti avea nevoie de multe ore si ciar zile pentru a vizita intreg muzeul.

Turistii grabiti, fie ca vorbim de japonezii dornici sa fotografieze cat mai mult sau de turistii care sunt asteptati de autocare la o ora fixata, se grabesc inevitabil sa admire de aproape Mona Lisa lui Da Vinci. La Gioconda este considerata cea mai celebru tablou din lume si in acelasi timo cea mai reprodusa si comentata pictura.

Putini stiu insa ca imensul muzeu este impartit in 8 departamente diferite. Pentru a te descurca in Louvre este esential sa ai cu tine o harta a muzeului. Galeriile sale sunt altfel un adevarat labirint pentru vizitatorii neinitiati. Daca timpul va este limitat, ar fi bine sa va prioritizati din veme operele si galeriile pe care doriti sa le vizitati. Intrarea in Louvre este de obicei gratuita in prima duminica a fiecarei luni, insa tocmai de aceea e recomandat sa ajungeti cat mai devreme la muzeu. Si chiar daca nu e Duminica dimineata, merita sa faceti un efort sa ajungeti cat mai devreme la muzeu atat pentru a avea cat mai mult timp la dispozitie pentru vizitare, cat si pentru a nu sta foarte mult la coada la intrare. Odata intrati, va garantam ca veti fi fascinati, de la Mona Lisa la Venus de Milo sau la Codul lui Hammurabi veti avea de admira mii, chiar zeci de mii e exponate.

Dar cum ajungeti la Paris? Va oferim cateva variante, care mai de care mai interesante...

Pentru oferte de vacante in Paris click aici.

Circuitul Paris un vis posibil va ofera sansa sa vizitati capitala Frantei intr-un circuit cu autocarul pentru numai 375 euro/persoana, cu plecari de Paste pe 16 aprilie si de 1 Mai pe 28 aprilie 2009.

Pentru un program in care ajungeti la Paris direct cu avionul, va invitam la un Rendez-vous la Paris cu numai 415 euro de persoana si plecare pe 18 aprilie de Paste si pe 30 aprilie pt programul de 1 Mai.

Si daca vorbim de Paris si Louvre, gandul ne zboara automat la celebrul roman al lui Dan Brown - 'Codul lui Davinci'. Asadar va invitam in programul "Pe urmele Codului lui DaVinci " unde puteti petrece Pastele 2009 in Londra si Paris pt numai 700 euro de persoana.

Ajunsi in Paris veti avea atat de multe de vazut si de facut incat timpul va zbura mult prea repede. Veti vedea Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Catedrala de la Notre Dame si poate chiar Versailles-ul. Insa nu ati descoperit Parisul daca nu ati trecut si pe la Louvre.

Poate cel mai vestit muzeu din lume se afla in '1-ere arrondissement', pe malul drept al Senei. Cele 35.000 de exponate sunt amplasate in cei peste 60.000 de metri patrati deschisi publicului. Muzeul este gazduit de Palatul Louvre care a fost pentru inceput o fortareata, ale carei ziduri se mai observa si azi. Ruinele fortaretei contrasteaza cu contestata Piramida de sticla construita in fata intrarii principale.

Cele 8 departamente in care e divizat Louvre-ul prezinta exponate care au o vechime de pana la 8000 de ani. Cele 8 departamente care pot fi vizitate astazi sunt: Antichitati egiptene, Antichitati din Orientul Apropiat, Antichitati grecesti, romana si etrusce, Arta Islamica, Sculptura, Arta decorativam, Picturi si Desene si schite.

Cel mai vizitat muzeu din lume, Louvre-ul are in medie peste 15.000 de vizitatori pe zi, din care peste 65% sunt turisti. Desi exista destule persoane care au contestat atat cartea "Codul lui DaVinci", cat si filmul si nu in ultimul rand filmarea scenelor chiar in Louvre, e bine de stiut ca muzeul a incasat nu mai putin de 2,5 milioane de dolari pentru ca a permis echipei sa filmeze inauntru. Iar succesul romanului si al filmului au adus cu siguranta mii de vizitatori la Louvre.

Pe langa celebra si mult cautata Mona Lisa, cu zambtul ei misteios, tot in Louvre puteti admira statuie lui Venus din Milo. Pe Gioconda o gasiti evident in zona picturilor italiene, insa datorita aglomeratiei va fi greu sa va apropiati indeajuns incat sa admirati cu atentie detaliile tabloului. Chiar langa aceasta merita sa admirati Ospatul de Nunta al lui Veronese. Din galeria picturilor italiene puteti trece in galeria picturilor franceze si apoi in cea a sculpturilor moderne.

Muzeul detine o colectie de peste 6000 de picturi, pornind de la tablouri realizate in secolul 13 pana la cele de secol 19. Picturile sunt ingrijite de 12 curatori. Aproape 4000 dintre acestea sunt pictate de artisti francezi si peste 1000 apartin artistilor nord europeni. In galeria pictorilor italieni, pe langa capodoperele lui Da Vinci trebuie sa admirati operele lui Michelangelo sau Rafael.

Ca sa ajungeti la Louvre pe cont propriu urmariti statiile de metrou Palais Royal - Musee du Louvre sau statiile Louvre-Rivoli. Si ca sa ajungeti la Paris, cu avionul sau autocarul, cautati-ne oricand.

Se spune ca Parisul este superb primavara...

Cu totii avem o imagine deja intiparita in minte despre Paris fie ca ne gandim la Turnul Eiffel, la Louvre sau la Arcul de Triumf. Insa pentru a intelege cu adevarat magia orasului trebuie sa vezi Parisul macar o data in viata...

Unul dintre cele mai celebre orase din lume se va dovedi in realitate mai frumos decat va lasa imaginatia sa banuiti.
VACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.