klever travel
Cauta:  
         
Minivacanta de 1 Decembrie si Halloween 2012
1 dec 18 sep 12
halloween 2012

Pe 1 decembrie 2012 se implinesc 94 de ani de cand Romania a devenit un intreg: de cand s-au unit toate teritoriile romanesti si s-a implinit "visului tuturor romanilor" - Unirea tuturor romanilor intr-un singur stat national.

Cu toate acestea, din pacate, astazi pentru multi dintre romani, data de 1 decembrie nu mai simbolizeaza decat o zi libera, o zi in care pot sta acasa si se pot bucura de cateva ore departe de stresul de la birou, o zi in care se pot trezi la ora 11 si pot sta in pat sau se pot relaxa intr-o mini-vacanta in afara orasului.

Tinand cont ca 30 noiembrie, "Ziua Sfântului Andrei” este si ea o ZI LIBERA OFICIALA, romanii asteapta week-end-ul din apropierea celor doua zile libere: 30 Noiembrie si 01 decembrie, pentru a se bucura de o binemeritata vacanta!

Daca in unii ani ne puteam bucura de 4 zile libere consecutive sau intrerupte de o zi de lucru pe care o puteam cere/aranja ca libera, anul acesta insa, 1 Decembrie 2012 pica intr-o zi de SAMBATA!

Si astfel pierdem una din zilele libere din afara week-end-ului!

Insa, sa ne oprim putin si sa realizam ca 1 decembrie nu este o zi oarecare! Si, NU, nu este doar o zi libera!

Este Ziua Nationala a Romaniei si trebuie sa sarbatorim acest lucru.Trebuie sa aratam lumii, copiilor dar si batranilor ca pretuim cauza pentru care ei si strabunii nostri au luptat si pentru care au murit atati eroi.

Sau trebuie macar sa ne bucuram ca suntem astazi o natiune independenta intr-un stat national care a rezistat atator conflicte izbucnite de-a lungul vremii in zona noastra, in acest "butoi cu pulbere al Europei" cum au fost alintati Balcanii...

Sa ne gandim numai la 4 iulie si la ce semnificatie are Ziua Nationala pentru americani: o oportunitate pentru a celebra, oriune s-ar afla, aniversarea independentei Statelor Unite. In SUA si pe tot globul, americanii si familiile lor, prietenii si vecinii lor se aduna, in mici orasele, dar si in metropole, in parcuri si in biserici, pe malurile raurilor si lacurilor, pentru a marca aceasta zi ce simbolizeaza libertatea lor. Ba chiar si la noi, in Romania, pe 4 Iulie, romanii se aduna in parcuri pentru a vedea focurile de artificii si pentru a se bucura de o sarbatoare in stil american.

Poate ca americanii sunt privilegiati fiindca  au Ziua Nationala in mijlocul verii si pot sarbatori in parcuri si in aer liber. E adevarat ca adesea de 1 Decembrie este frig si de mai multe ori ploua decat ninge...este adevarat ca e mai placut sa sarbatoresti vara insa mandria nationala, respectul si bucuria de a sarbatori Ziua Nationala este o caracteristica a marilor natiuni.

Si pana cand nu vom regasi aceasta mandrie de a fi roman, respectul pentru inaintasi, increderea in viitor si entuziasmul de a ne sarbatorii ziua nationala... nu ne vom putea numi cu adevarat o natiune puternica.

Tu cum iti vei petrece ziua de 1 decembrie? Si ce inseamna aceasta zi pentru tine?

In caz ca va ganditi sa profitati de week-end-ul prelungit dintre 30 decembrie si 02 decembrie 2012, v-am pregatit 3 Oferte speciale pentru MINI VACANTA de 1 Decembrie:

Minivacanta de 1 Decembrie 2012:

29.11 - Roma, 4 zile, avion - 225 euro / persoana / sejur
3 nopti cazare cu mic-dejun, tur de oras cu vizita la Vatican cu ghid local
Pentru mai multe detalii, click aici.

29.11 - Lisabona, 4 zile, avion - 310 euro / persoana / sejur
3 nopti cazare cu mic-dejun, tur de oras al Lisabonei de ½ de zi cu ghid local de limba romana
Pentru mai multe detalii, click aici.

29.11 - Milano, 4 zile, avion - 199 euro / persoana / sejur
3 nopti cazare cu mic-dejun, tur de oras Milano cu autocar si ghid local de limba romana / engleza (durata: 3 ore)
Pentru mai multe detalii, click aici.

Si pentru ca tot comparam sarbatorirea Zilei Nationale la romani si la americani, pentru ca suntem pe un site de turism, intr-un newsletter de travel & lifestyle, sa nu uitam ca la final de Octombrie, se apropie o alta Sarbatoare traditionala americana, imprumutata si de romani: HALLOWEEN-ul!


Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii si sarbatorita in noaptea de 31 octombrie.

Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows" Even, numele sarbatorii creștine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina creștinismul occidental - catolic și protestant, deoarece in aceste culte creștine, ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje și colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In alte tari, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Iar in Romania, Halloween-ul a prins cel mai bine asociat mitului vampirilor si legendei celui mai celebru Vampir din lume: DRACULA!

Si, indiferent de cat de incantati sau nu sunteti de asocierea intre personajul DRACULA si VLAD TEPES, Halloween-ul se sarbatoreste cel mai adesea in tara noastra... la BRAN!

Loc si Castel in care desi Vlad Tepes nu a locuit, a stiut sa-si asocieze brandul cu cel al celebrului Dracula.

Si, cum nu sarbatorim Halloween-ul neaparat pe 31 octombrie, profitam de week-end-ul 26 -28 octombrie pentru a va propune o Oferta Speciala de Halloween: 

26.10 - Club Vila Bran de la 77 euro / pers / sejur
2 nopti cazare cu masa festiva si petrecere de Halloween.
Pentru mai multe detalii, click aici.


Ei bine, pana la week-end-ul de Haloween mai sunt cateva saptamani. Si pana la cel de 1 Decembrie ne mai despart 2 luni!

In caz ca va doriti sa evadati din oras in oricare week-end de pana atunci, nu ezitati sa ne contactati. Si daca aveti nevoie de sugestii, de inspiratie sau de idei, sectiunea noastra dedicata MiniVacantelor de week-end va sta la dispozitie
VACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.