klever travel
Cauta:  
         
Paradisul Hajdúszoboszló din Ungaria
Imagine Hajdúszoboszló
Aqua Palace
Hotel Beke
Hotelul Beke
Hotel Silver
h. Silver
Hotelul Silver
Silver
Aqua Sol
hungarospa thermal
tobogane
aquapark
Aqua Park
tobogane vedere de ansamblu

Saptamana aceasta m-am gandit sa va prezint minunata statiune climaterica Hajdúszoboszló din Ungaria, cel mai mare complex de baii termale din Europa. Pentru ca nu este o statiune atat de mediatizata la noi, va voi prezenta in randurile ce urmeaza, cateva informatii deosebite care va vor face cu siguranta curiosi si poate chiar dornici de a petrece un sejur in aceasta statiune potrivita pentru toate categoriile de turisti, de la tinerii cu bugete de criza pana la cei mai pretentiosi si exigenti turisti, unde toate generatiile, de la mic la mare gasesc serviciul, confortul si atmosfera cautate.

      Orasul Hajdúszoboszló este situat in partea de nord a regiunii Dél-Hajdúság si are o suprafata de 238,7 kilometrii patrati. Este asezat la 203 km spre est de capitala, iar la 19 km spre sud-vest de municipiul Debrecen.
Conditiile climatice specifice acestei statiuni sunt extrem de favorabile, soarele fiind din abundenta, aceasta regiune fiind una dintre cele mai insorite parti ale Ungariei.

Evident, va veti intreba cum ajungeti in aceasta statiune. Este destul de simplu, deorece este foarte aproape de granita Romaniei cu Ungaria. Dupa cum va spuneam, la 70 de km de Oradea si 60 de km  de Vama Bors. Baile Felic sunt la 10 km de Oradea iar Herculane tot la 70 de km de Oradea.

Accesul cu trenul in Hajduszboslo este relativ usor datorita caii ferate Budapesta-Debrecen-Nyíregyháza-Zahony. Aici opresc trenurile de cursa rapida, 6 curse intercity si 2 curse internationale. De asemenea, pe timpul verii este prezenta si o cursa directa spre Balaton.

Drumul nr. 4 care strabate orasul, leaga mai multe drumuri de la Budapesta pana la Záhony, asigurand astfel  conditii foarte bune de calatorie pentru cei care aleg sa ajunga aici cu masina sau cu autocarul. Autostrada M3, se poate accesa rapid de aici spre directia Debrecen. Dupa un week-end in Hajduszoboslo, puteti sa vizitati rapid si Budapesta, sau invers, dupa o scurta vizita in Capitala Ungariei, Amsterdamul Estului, puteti sa va relaxati in Paradisul Acvatic din Hajduszoboszlo - orasul "izvorului de minune".

Datorita aeroportului din Debrecen puteti ajunge aici si cu ajutorul transportului aerian.

De asemenea, ca sa nu va faceti griji, de la gara pana in central orasului aveti la dispozitie curse locale regulate, la fel ca si serviciile de taxi, care sunt disponibile de dimineata pana seara tarziu.

Orasul Hajdúszoboszló este de mai bine de 80 de ani vestit pentru apa termala cu efect terapeutic care tasneste din adancuri. Turistii vin aici in numar foarte mare din toata Europa pentru odihna, relaxare sau vindecare.

Sc. Hungarospa  Hajdúszoboszló  sta la dispozitia oaspetilor cu urmatoarele servicii: Baii termale, Strand, Aquapark, Piscina de inot, Camping Hajdu, Hungest Hotel Hőforrás 3*, Thermal Hotel Victoria 3*, Hotel Hungarospa Thermal 3*, Hungest Hotel Béke 4*, Hotel Silver 4*, Hungest Hotel Aqua-Sol 4* .

Strandul este amenajat intr-un parc de 30 de hectare care este deschis din 1 mai pana pe 30 septembrie. Cele 13 bazine de inot sunt foarte frecventate si sunt accesibile pentru toate categoriile de varsta.

In incinta complexului se afla si Aquapark-ul la care aveti acces doar cumparand un bilet special. Puteti astfel beneficia de o oferta de 9 tipuri de tobogane uriase care se intend pe o lungime de aproximativ 1 km ( tobogan-concurs cu patru piste, kamikaze, hidrotobogan, gaura neagra, fluviul torential  toboganul urias, Niagara, big hole, twister). Aceste tobogane sunt disponibile pentru toate persoanele peste 12 ani.
De asemenea si cei mici pot beneficia de un minitobogan, o cetate acvtica si un fluviu torential.

Baia termala interioara este deschisa pe toata perioada anului in intervalul orar 7-19. Compozitia apei este aceeasi in fiecare piscine cu apa termala, doar temperatura fiind diferita. Culoara bruna este datorata continutului inalt de ioduri si alte minerale. Durata recomandata a unei bai in apa termala este: 20 de minute. Baia poate fi repetata de mai multe ori pe zi, cu pauze intercalate individual.
Daca aveti bilet de trimitere de la medic, tratamentele dvs. pot fi finantate de Casa de Asigirari de Sanatate din Ungaria.

Sunt disponibile 40 de feluri de tratamente pe baza de apa termala si au efect terapeutic asupra urmatoarelor boli : Artrite cronice, artrite degenerative, bolile cronice inflamatorii ale coloanei vertebrale, neuralgii cronice, nevrite, reabilitare dupa boala Heine-Medin, hemoragie cerebrala, operatii pe creier, sau alte cauze de paralizii, dureri musculare cronice, reabilitare dupa leziuni sportive, fracturi osoase, unele forme de ateroscleroza obliterativa periferica, boli ginecologice cronice, sterilitate, boli dermatologice cronice.

De asemenea, trebuie sa tineti cont ca baia in apa termala nu este indicate in urmatoarele stari: inflamatii acute, tumori maligne, boli canceroase, insuficienta cardiovasculara, hipertensiune maligna, tuberculoza, boli severe ale sistemului nervos central, boli infectioase, boli dermato-venerice, sarcina.

Nu trebuie uitat ca in baia termala puteti solicita si servicii wellness clasice cum ar fi solarul, sauna, coafura si cosmetica.

Tratamentele wellness speciale de care puteti beneficia sunt: masajul aromatic, Jacuzzi-ul aromatic, masajul aromatic la talpi, tratamentul Dermalife, tratamentul Bemer.

Oaspetii pot beneficia si de cure wellness: cura fitness, cura manager, cura antistres sau cura aromatica.

Si pentru o mica curiozitate, din aceasta statiune provine apa minerala naturala "Pávai Vajna", imbutelierea ei incepand cu anul 1994.

In speranta ca v-am trezit putin curiozitatea despre aceasta statiune, puteti consulta Super ofertele verii pentru Hajdúszoboszló Ungaria cu un simplu click aici .

Pentru mai multe informatii ma puteti contacta pe mine sau pe unul dintre colegii mei Klever .

Ioana Olariu
Travel and Events Consultant Klever Travel
mail: ioana@klevertravel.ro
tel: 021 318 56 01

VACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.