klever travel
Cauta:  
         
Top 10 Gradini Zoologice
851172_giraffes
urs
flamingo
arici
elephants
kangaroo
905972_lion
giraaafe
rhino
911982_lion
white_tiger
urs polar
scarlet_ibis
854377_zebra
bufnite

Pentru multi dintre noi, calatoriile inseamna mai mult decat o iesire din cotidian, chiar o expunere la noi medii. Oricine vrea sa se amestece cu cultura care il gazduieste, de unde si tendinta de a ne inarma cu dictionare (nu conteaza cat de ridicoli am arata), si ezitarea de a ne apropia de orice ne aduce aminte de casa - cum ar fi McDonalds-ul din Beijing...

Totusi, asa cum fiecare calator cu experienta stie, cateodata descoperirea aromei locale a unei regiuni poate fi inselatoare. Aspectele unice ale unei culturi aparte pot fi ascunse de atractii artificiale care, daca nu suntem atenti, pot sa ne faca sa pierdem tot timpul pe care il avem la dispozitie pentru respectiva calatorie.

Exista un numar mare de locuri pe care le putem lua in considerare atunci cand planificam o vacanta autentica locala, majoritatea implica si ceva rupt de civilizatie. Totusi, chiar si in zonele populate abundent, putem gasi ocazii locale si neatinse de vestici, locuri care sunt spre deliciul localnicilor mai mult decat al vizitatorilor. Unele dintre acestea fac si tema articolului de astazi, si anume Cele mai bune 10 gradini zoo din lume.

Sunt putine locurile unde poti sa iti dai seama de imprejurimi, iar gradinile zoologice sunte unele dintre ele, unde spreciile unei regiuni sunt colectionate pentru pastrare sau studii. Fiecare zoo este unica prin virtutea contextului geografic, iar o vizita la una din ele poate sa iti dea informatii pretioase despre o tara, informatii care altfel probabil ar fi fost inaccesibile.

Numarul 10 - Gradina zoo din Belize, Belize City
Gradina zoo din Belize a fost fondata in 1983 ca un sanctuar pentru 17 animale semi-imblanzite care au mai ramas si de atunci s-a extins intr-o rezervatie care acopera mai bine de 80 de acri si detine 125 de specii diferite de animale, toate native pe insula. Gradina, care se afla cam la 50 km in sudul orasului Belize, este renumita pentru iguanele verzi.
Cu toate ca a fost extinsa cu mult in ultimele doua decenii, gradina zoo din belize continua sa isi pastreze misiunea, si anume are grija de creaturile neglijate. Profunzimea salbaticiei de pe insula a dat nastere la multe esecuri in domesticirea multor animale.

Numarul 9 - Beijing Zoo, Beijing, China
Cu toate ca istoria acestei gradini zoologice dateaza din zilele dinastiei Myng, aceasta nu a fost deschisa publicului decat in 1908, cand a fost numita Gradina celor 10.000 de animale. In ciuda numelui, gradina nu a reusit sa atraga multi vizitatori in prima jumatate a secolului, poate si din cauza ca la un moment dat singurele exponate erau 12 maimute, 2 papagali si un emu orb.
Gradina zoo a trecut prin renovari si a fost redeschisa in 1950, si de atunci s-au imbunatatit si numarul de exponate, si cel de vizitatori. Astazi, este gazda a mai mult de 7000 de animale din peste 600 specii diferite. De curand, a fost revitalizata prin deschiderea unui acvariu unicat.

Numarul 8 - Johannesburg Zoo, Johannesburg, Africa de Sud
Cu toate ca gradina zoologica din Johannesburg si-a sarbatorit centenarul in 2003, utilitatile sale sunt moderne. Este prima gradina zoo in lume care a instalat camere video la fata locului, permitand publicului sa vizualizeze animalele din orice colt al lumii.
Pentru cei dintre voi carora le plac vacantele in aer liber, acele portiuni din Gradina zoo din Johannesburg care sunt supravegheate video sunt si cele mai frumoase. Printre multele servicii oferite, aceasta unitate ofera si tururi la lumina lunii, care le da ocazia vizitatorilor sa vada creaturi nocturne in habitatul natural.

Numarul 7 - Gradina Zoo din Londra, Anglia
Situata in partea Nordica a faimosului parc londonez Regent, gradina zoo a fost fondata in 1828, cand avea scop de cercetare. A fost deschisa publicului din 1847 ca mijloc de a finanta cercetarile. Aceasta a fost prima care a deschis o casa a reptilelor in 1849, un acvariu public si o sectiune destinata animalelor de companie.
Astazi, 112 din mai mult de 600 specii sunt considerate pe cale de disparitie. Si ar mai fi un motiv pentru care ati vrea sa vizitati aceasta gradina: majoritatea cladirilor dateaza din epoca Victoriana.

Numarul 6 - Acvariul, Muzeul si Gradina Zoo din Bermuda
Acvariul, muzeul si Zoo din Bermuda au fost fondate in 1926 ca mijloc de atragere a atentiei catre protejarea insulei, iar astazi este o adevarata fereastra catre salbaticia Bermudei. Acvariul este cel mai renumit dintre toate.
Puteti vedea mai mult de 100 de specii locale de pesti tropicali, cativa dintre acestia fiind adapostiti intr-un rezervor masiv, replica a unui recif de corali. Orice intrebari aveti despre pesti, le puteti adresa unui inotator din acvariu..
Cu toate ca gradina zoological poate sa nu surprinda ca si acvariul, are partea ei de minuni naturale. Expozitia "Australasia", care detine canguri, wallaby si lemuri este destul de populara.

Numarul 5 - Gradinile Zoo din Singapore
Cand au fost deschise in iunie 1973, au fost primele de acest gen, mergand pe conceptual de "open zoo", construite in asa fel incat sa nu prezinte bariere vizibile intre animale si vizitatori. Pentru speciile cele mai periculoase, se folosea sticla mai degraba decat custi, in timp ce pentru celelalte animale erau sapate santuri sau pur si simplu bariere naturale.
In afara de faptul ca sunt mai mult de 2,000 animale aici, e o incantare doar vizita la aceste gradini zoo, macar pentru design.

Numarul 4 - Gradina zoologica biblica din Ierusalim, Israel
Intr-o regiune unde tensiunile politice si militare sunt prezente, Gradina este una din putinele atractii publice care nu a suferit pagube si care inca gazduieste jumatate de million de vizitatori in fiecare an. Parcul continua sa atraga familii evreiesti si arabesti in aceeasi masura si semnele sunt scrise in engleza, araba si ebraica.

Numarul 3 - Gradina zoologica din Berlin, Germania
Cu peste 14,000 de animale, gradina zoologica din Berlin este una dintre cele mai mari gradini zoo din lume. Are cam 3 milioane de vizitatori pe an si acopera peste 74 de acri. Detine de asemenea si cel mai mare acvariu din lume, cu peste 250 de rezervoare.

Numarul 2 - Gradina zoologica din Bronx, New York City, U.S.A.
Cu mai mult de 6,000 de animale la expozitie, este cea mai mare gradina zoo metropolitana din Statele Unite si in mod cert una dintre cele mai bogate ca istoric. A fost deschisa in noiembrie 1899 si in 1903 a devenit prima zoo din emisfera vestica ce a gazduit leoparzi de zapada.
Bronx este si locatia primului program de educare zoo si prima expozitie pradator-pradat.

Numarul 1 - Tiergarten Schonbrunn,Viena, Austria
Construita la inceputul secolului 17, Tiergarten este cea mai veche gradina zoological din lume. Complexul face parte din imprejurimile palatului Schonbrunn, care a fost utilizat ca resedinta de vara pentru regalitate din timpul Dinastiei Habsburgice.
Frumusetea acestui palat se spune ca e concurenta Versailles-ului, iar printre oaspetii sai sunt si Napoleon, Mozart, Antonio Salieri.

Din pacate situatia de la Zoo Baneasa este astazi una dificila. Dupa moartea elefantului Gaya si a jaguarului Bety Gradina este inchisa pana la definitivarea anchetei. Insa in ultimul timp au murit peste 100 de specii de animale printre care ultimele exemplare de urs tibetan, dihor, erete de trestie, iar in urma cu doua luni a decedat si ultimul iac.

De la Gradina Zoologica au disparut si specii de animale mari: canguri, strutul african, caprele domestice, muflonii si nutriile.

Sa speram ca desi terenul pe care se desfasoara Zoo Baneasa este atractiv din punct de vedere imobiliar, autoritatile vor demara un plan de revigorare si modernizare a singurului parc zoologic al Capitalei.
VACANTA TA
E-mail
Destinatie
Precizari
Cod
Contact
Strada Valerian Prescurea, nr 21-23, parter, apartament 2, sector 4, Bucuresti (Vis-à-vis de Nr 28, zona Europe Eye Hospital, intre Bd-ul Cantemir si Calea Serban Voda)

GSM office +4 0720.999.271
RDS +4 031.410.00.56
+4 031.410.00.64
Vodafone +4 0371.489.684

Asistenta Online
  Yahoo: KleverTravel
 Skype: KleverTravel
  Email: office@KleverTravel.ro

Program
Luni - Vineri: 10.00 - 18.30Va rugam sa introduceti adresa de email:
   Despre noi    Licenta si POLITA de ASIGURARE Klever    Arhiva    
   Copyright ©2006-2015 klevertravel.ro. Toate drepturile rezervate.